Filete morskog pasa stavite u zdijelu i prelijte ga mlijekom i pustite da postoji par sati.
Sastojci
0 kom Filete morskog pasa
0 kom mlijeko
0 kom brašno
0 kom jaje
0 kom začini
0 kom petrusim (peršin)
Priprema
01.
02.
Priprma:
03.
Napravite smijesu malo gušću od smjese za palačinke i to od 1 jaja, malo brašna, mlijeka u kojoj je bio m.pas.Začinite po želji, a ja sam začinila s soli, vegetom curryem i paprom. U smijesu dodajte sitno narezanoga petrusimula. Filete morskog pasa uvaljajte u brašno (ne trebate ih sušiti od mlijeka), pa onda u smjesu i pržite na ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju (cca 5-7 min).
04.
NAPOMENA:
05.
morski pas kojeg sam ja spremala očišćen i oderan težija je nekih 1 kg. (na ribarnici su ga očistili i oderali). Ako doma radite filete radite tako da nožem režete između između kralješaka(hrskavice) otprilike 1 cm debljine
06.
Posluživanje
07.
Poslužite tople uz lešo blitvu, lešo mahune ili neki drugi prilog po želji