Za biskvit umutiti pjenasto žumanjke i šećer, a potom dodati ostale sastojke s tim da se na kraju dodaje snijeg od bjelanjaka.
Sastojci
0 kom Biskvit:
0 kom 5 žumanjaka
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 125 grama margarina
0 kom 1 bijela čokolada
0 kom Glazura:
0 kom 1/2 litre vrhnja za šlag
0 kom 20 dkg čokolade za kuhanja
0 kom 10 dkg mlječne čokolade
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 5 žlica mljevenih oraha ili lješnjaka
0 kom 3 žlice oštrog brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Sastojci za kremu:
0 kom 7 i 1/2 dcl mlijeka
0 kom 9 žlica brašna
0 kom 5 žlica šećera
Priprema
01.
02.
Okrugli kalup srednjih dimenzija obložiti papirom za pečenje te peći biskvit na 180 stupnjeva, 40 minuta.
03.
Za kremu umutiti brašno i šećer s malo hladnog mljeka, pa uliti u 7 i 1/2 dcl kipućeg mljeka. Nakon par minuta kuhanja skinite s vatre pa dodajte bijelu čokoladu da se otopi. Kad se smjesa ohladi dodajte pjenasto izrađeni margarin.
04.
Za glazuru na paru stavite vrhnje za šlag i čokoladu. Povremeno promiješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači.
05.
Skinuti sa vatre, hladiti par minuta i onda izliti na kremu koju ste stavili na biskvit.
06.
Po želji možete je posuti lješnjacima krupnije mljevenim. Dobro ohladiti.
07.