Monte torta

Monte torta

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 5 žumanjaka
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 125 grama margarina
0 kom 1 bijela čokolada
0 kom Glazura:
0 kom 1/2 litre vrhnja za šlag
0 kom 20 dkg čokolade za kuhanja
0 kom 10 dkg mlječne čokolade
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 5 žlica mljevenih oraha ili lješnjaka
0 kom 3 žlice oštrog brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Sastojci za kremu:
0 kom 7 i 1/2 dcl mlijeka
0 kom 9 žlica brašna
0 kom 5 žlica šećera

Priprema

01.

Za biskvit umutiti pjenasto žumanjke i šećer, a potom dodati ostale sastojke s tim da se na kraju dodaje snijeg od bjelanjaka.

02.

Okrugli kalup srednjih dimenzija obložiti papirom za pečenje te peći biskvit na 180 stupnjeva, 40 minuta.

03.

Za kremu umutiti brašno i šećer s malo hladnog mljeka, pa uliti u 7 i 1/2 dcl kipućeg mljeka. Nakon par minuta kuhanja skinite s vatre  pa dodajte bijelu čokoladu da se otopi. Kad se smjesa ohladi dodajte pjenasto izrađeni margarin.

04.

Za glazuru na paru stavite vrhnje za šlag i čokoladu. Povremeno promiješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači.

05.

Skinuti sa vatre, hladiti par minuta i onda izliti na kremu koju ste stavili na biskvit. 

06.

 Po želji možete je posuti lješnjacima krupnije mljevenim. Dobro ohladiti.

07.

žena.hr
4.9.2015.