monte torta

monte torta

Sastojci

0 kom - biskvit-
0 kom 15 dkg lješnjaka
0 kom 1 l mlijeka
0 kom 1 vanil-šećer
0 kom 25 dkg margarina za kreme ili maslac
0 kom 10 dkg šećera u prahu
0 kom 10 dkg čokolade za kuhanje
0 kom -ostalo-
0 kom 20-ak dkg nutelle
0 kom 10 dkg petit keksa
0 kom 1 šlag
0 kom 6 bjelanjaka
0 kom 6 velikih žlica šećera
0 kom 6 velikih žlica brašna
0 kom - krema -
0 kom 6 žumanjaka
0 kom 10 dkg šećera
0 kom 2 pudinga od vanilije
0 kom 2 velike žlice brašna

Priprema

01.

Lješnjake lagano prepržiti u pećnici te ih ohladiti i oguliti. Staviti u krpu i stući tako da ostanu malo krupniji komadići.

02.

Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, dodati šećer, te na kraju lagano umiješati brašno.

03.

U hladnu kremu umutiti margarin izrađen sa šećerom u prahu.

04.

Kremu podjeliti na dva jednaka djela te u jedan dodati otopljenu čokoladu (mlaku!)

05.

-SLAGANJE-

06.

Nutellu zagrijati (staklenku potopiti u vruću vodu) i premazati preko lješnjaka na biskvitu,

07.

Staviti izlomljene petit kekse,

08.

Na to ide žuta krema,

09.

Pa čokoladna. Staviti u frižider

10.

Kad se torta dobro ohladi, staviti šlag i ukrasiti po želji.

11.

-dobar tek!!!-

12.

Kalup prekriti pek papirom.

13.

U prekriveni kalup prvo dodati lješnjake, te preko toga istučene bjelanjke.

14.

Peći 10-ak min. na 180 C

15.

Ohlađeni biskvit prevrnuti naopako da lješnjaci budu gore.

16.

KREMA:

17.

Zagrijati 8 dcl mlijeka s vanil-šećerom i šećerom.

18.

u 2 dcl mlijeka umutiti 2 pudinga, 2 žlice brašna te 6 žumanjaka.

19.

Sjedinjenu smjesu dodati u uzavrelo mlijeko te kuhati 2-3 min. dok se ne zgusne.

žena.hr
12.1.2014.