Lješnjake lagano prepržiti u pećnici te ih ohladiti i oguliti. Staviti u krpu i stući tako da ostanu malo krupniji komadići.

Sastojci
Priprema
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, dodati šećer, te na kraju lagano umiješati brašno.
U hladnu kremu umutiti margarin izrađen sa šećerom u prahu.
Kremu podjeliti na dva jednaka djela te u jedan dodati otopljenu čokoladu (mlaku!)
-SLAGANJE-
Nutellu zagrijati (staklenku potopiti u vruću vodu) i premazati preko lješnjaka na biskvitu,
Staviti izlomljene petit kekse,
Na to ide žuta krema,
Pa čokoladna. Staviti u frižider
Kad se torta dobro ohladi, staviti šlag i ukrasiti po želji.
-dobar tek!!!-
Kalup prekriti pek papirom.
U prekriveni kalup prvo dodati lješnjake, te preko toga istučene bjelanjke.
Peći 10-ak min. na 180 C
Ohlađeni biskvit prevrnuti naopako da lješnjaci budu gore.
KREMA:
Zagrijati 8 dcl mlijeka s vanil-šećerom i šećerom.
u 2 dcl mlijeka umutiti 2 pudinga, 2 žlice brašna te 6 žumanjaka.
Sjedinjenu smjesu dodati u uzavrelo mlijeko te kuhati 2-3 min. dok se ne zgusne.