Staviti mlijeko na vatru da zakuha. U posudi izmiješati 10 žlica gustina sa 10 žlica šećera, 1 vanilin šećer i 10 žlica mlijeka.
Sastojci
0 kom 1 l mlijeka
0 kom 10 žlica gustina
0 kom 10 žlica šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 1 margarin
0 kom Glazura:
0 kom 500 ml vrhnja za šlag
0 kom 30 dag čokolade za kuhanje
0 kom pettit keksi
Priprema
01.
02.
Kad mlijeko prokuha, smjesu uliti u mlijeko i miješati dok ne postane gusto i glatko, potom skinuti s vatre i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati margarin.
03.
U posudu uliti 500 ml vrhnja za šlag i natrgati 30 dag čokolade za kuhanje. Staviti na laganu vatru da se otopi (ne prokuhavati). Kada se otopi ostaviti 5-7 min da se prohladi.
04.
Kekse namočiti u mlijeko i slagati na ravan pleh. Složene kekse preliti vrlo malim dijelom glazure od čokolade. Preko glazure složiti još jedan red keksa i na kekse staviti kremu. Kolač prelijati preostalom glazurom i ostaviti da se hladi.