Monte

Monte

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 3 jaja
0 kom Bijela krema:
0 kom 6 dl mlijeka
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 6 žlica gustina
0 kom 2 vrećice vanilin šećera
0 kom 20 g bijele čokolade
0 kom 150 g Zvijezda margarina
0 kom Tamna krema:
0 kom 200 g tamne kuverture
0 kom 100 g mliječne čokolade
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 5 dl slatkog vrhnja
0 kom 3 žlice tople vode
0 kom 3 žlice brašna
0 kom 3 žlice kakaa
0 kom 1/2 praška za pecivo
0 kom Preljev:
0 kom 1/2 dl mlijeka
0 kom 2 pune žlice Nesquika

Priprema

01.

Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati vodu pa jos malo umutiti. Dodati sve ostale sastojke koje smo prije promiješali, mutiti tek toliko da se ujednače sastojci. Peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta (lim 20x30).

02.

Pečeni biskvit preliti preljevom (u vrelo mlijeko dodati nesquik, dobro izmiješati).

03.

Za bijelu kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umuti gustin. Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom, kad provri dodati gustin. Miješati par minuta, u vruće umiješati čokoladu i vanilin šećer.

04.

Za tamnu kremu staviti slatko vrhnje na tihu vatru, dodati obadvije vrste čokolade i miješati dok se čokolade ne istope. Ostaviti da se hladi najmanje 2 sata.

05.

Ohlađeni biskvit premazati bijelom kremom, pa tamnom...

06.

Ostaviti preko noći.

žena.hr
6.5.2016.