Od gore navedenih sastojaka zamijesi tijesto (kao za kruh), oblikuj ga u kuglu koju odozgo malo poulji i ostavi da stoji 15-ak min. Za to vrijeme pripremi nadjev. U sir dodaj jaja, vanilin šećer i šećer po ukusu, pa dobro izmješaj - nemoj miksati da nadjev ne bude prerijedak.
Sastojci
0 kom Za tijesto:
0 kom 30 - 40 dag mekog brašna
0 kom Preljev:
0 kom 1 i 1/2 kiselo vrhnje
0 kom 1 jaje
0 kom malo soli
0 kom malo ulja
0 kom mlaka voda
0 kom Fil:
0 kom 1/2 kg svježeg sira
0 kom 2 cijela jaja
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom šećer po ukusu
Priprema
01.
02.
Tijesto razvuci, filaj nadjevom od sira, zarolaj, pa svaku štrudlu izreži na tri djela tanjurom sa što debljim rubom.
03.
Stavi vodu da se grije, pa kada provrije malo je posoli i stavljaj u nju štrukle da se kuhaju (oko 5 min). Rupičastom žlicom ih vadi iz vode i slaži ih u podmašćen lim.
04.
Napravi preljev tako da izmiksaš kiselo vrhnje sa jajetom i time prelij štrukle. Stavi u rol na malo 180 stupnjeva da se štrukle lijepo zapeku i dobiju zlatnu koricu.
05.
U sir se po želji može dodati i grožđice prethodno namočene u rumu, a također se mogu umjesto slatkih napraviti slane.