Staviti kvasac u toplo mlijeko sa šećerom i ostaviti ga na toplome, da se otopi.
Sastojci
0 kom 4 jaja
0 kom 4 žlice šećera
0 kom 200 g maslaca ili margarina
0 kom korica 1 limuna
0 kom 300 ml mlijeka
0 kom 1.5 svježeg kvasca
0 kom 1 kg oštrog brašna
0 kom žličica soli
0 kom 4 žlice ulja
0 kom pekmez, marmelada, po želji
Priprema
01.
02.
Dodati ostale sastojke i umijesiti tijesto,dok ne bude glatko te ga opet ostaviti na toplome oko sat vremena da se digne.
03.
Razvaljati ga, ne skroz tanko i rezati na kocke, te na njih staviti marmeladu
04.
pekmez ili punjenje po želji.
05.
Lim malo premazati uljem ili margarinom, a buhtlama stisnuti krajeve da punjenje ne curi van i slagati buhtle u njega. Ostaviti još pola sata, te ih staviti u zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva i peći oko 10-15 min, dok ne porumene..
06.