Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup promjera 22 cm.
Sastojci
0 kom 125 gr maslaca, 125 gr šećera, 3 jaja, malo soli, 200 gr brašna, 2 žličice praška za pecivo, 4 žlice mlijeka, 5-6 jabuka
Priprema
01.
02.
Miksajte maslac sa šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte šećer i jedno po jedno jaje. Kada sve dobro izmiješate, dodajte limunovu koricu.
03.
Smanjite brzinu miksera i polako dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli u koje ste prethodno dodali mlijeko. Sve dobro izmiješajte.
04.
Jabuke operite, ogulite i naribajte.
05.
Ulijte tijesto u kalup. Jabuke stavite preko cijele površine kolača. Pecite 35 minuta.
06.
Ako želite, pospite šećerom u prahu prije posluživanja.