Pomiješati bjelanjke sa šećerom pa dodavati u mlazu hladnu vodu i miksati. Dodati žumanjke i mućkati pa ulje i miksajte. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo pa sve sjediniti.
Sastojci
Priprema
U okrugli kalup promjera 23 cm stavite papir za pečenje, ali samo na dno, a okolo namažite uljem.
Prstenovi neka se redaju crni-bijeli-crni itd. Iznad crnog prstena mora biti bijeli, a iznad bijelog crni itd.
Premažite cijelu tortu kremom te ostavite u frižideru
Zagrijte pećnicu na 200 °C pa pecite oko 15 min svaku koru.
Postupak pripreme je isti i za tamne kore, samo se na kraju dodaje kakao.
Razmutite puding i šećer sa 100 ml mlijeka, a 300 ml stavite da provri pa kuhajte uz mešanje. Kad se zgusnulo sklonite sa vatre. Ohladite.
Izmiksajte šlag sa 250 ml vode, bit će dosta rjetko, ali tako treba.
Dodajte šlag u ohlađeni puding uz miksanje.
Stavite u vodu želatin pa kad nabubri zagrijte ga da se otope granulice, nikako da provri. Kada se želatin otopi uzmite 3 kašike krema i izmješajte sa želatinom i onda sve istresite u kremu nazad.Sjedinite mikserom.
Ako neka odstupa od ostalih, morate porevnati da sve kore budu iste visine i to po onoj najnižoj.
Koliko vam kora naraste takve su i mjere prstenova.