Smrznute višnje istresti u posudu. Dodati šećer i griz. Sve dobro promiješati, sjediniti.
Sastojci
0 kom 900 g smrznutih višanja
0 kom 200 ml ulja
0 kom 200 ml vode
0 kom 13 žlica griza
0 kom 10 žlica šećera
0 kom po 2 žlice šećera na svaku koru
0 kom 500 g tijesta za savijače
Priprema
01.
02.
ml vode i ulja spojiti zajedno.
03.
Pečeni kolač ostaviti da se malo ohladi. Posuti mljevenim šećerom i prekriti kako bi ostao sočan.
04.
Upaliti pećenicu da se zagrije na 200°C.
05.
Pripremiti kore, višnje, vodu-ulje, šećer za posipanje.
06.
Uzeti jednu koru, premazati je mješavinom vode i ulja, posuti s 2 žlice šećera.
07.
Postupak ponoviti s 3 kore.
08.
Na zadnju, treću koru rasporediti višnje.
09.
Sve urolati i poredati na uljem podmazani pleh.
10.
Premazati pripremljenom mješavinom vode i ulja te malo posuti šećerom.
11.
Peći 30 minuta na 200°C.