Sameljite petit kekse i umjesite masu sa margarinom sobne temperature. U međuvremenu iscjeđeni sok jednog limuna i 6 žlica meda zagrijte u zdjelici na laganoj vatri. Prelijte preko smjese sa keksom te umjesite poput tijesta. Smjesu debljine oko cm rasporedite po protvanu. ( najbolje bi bilo po alu ili prijanjajućoj foliji. Ostavite jedno pola sata da se ohladi.
Sastojci
Priprema
Za drugi dio napravit ćemo fini kremasti karamel. U široj zdjeli otopite šećer mješajući ga da Vam ne zagori. Kada dobije lijepu tamno zlatnu boju i sav šećer se otopi ulijte slatko vrhnje. Te kuhajte mješajući na srednje jakoj vatri. Ddajte vanilin šećer i pola vrećice limun šećera te nastavite kuhati mješajući sve dok karamel ne postane kremast i gušće teksture. Maknite ga sa vatre i pričekajte jedno 3-4 min da malo stane. Zatim dodajte kikirikija po volji. Ja ga dodam prilično mnogo jer moji tako vole i umješajte. Izlijte karamel sa kikirikijem na donji dio od keksa. Pustite sve da se dobr ohladi i stisne.
Sada slijedi preljev od čokolade. Dakle otopite okoladu sa malo margarina a možete dodati i 1-2 žlice mlijeka da ne bude pregusta da lakše umačete svoj snickers unutra.Dodajtečokoladi jedan vanilin šećer. Maknite sa vatre kad se sve lijepo otopilo i pustite da se prohladi. Kada se sve lijepo ohladilo narežite svoj snickers na prutiće. Koliko velike na Vama je. Umočite u čokoladu i pustite da se stisne. Ja osobno pola napravim sa čokoladom po guštu djece i drugu polovicu ostavim bez po mojem i suprugovom guštu. Uživajte :)