moj domaći kruh.....

moj domaći kruh.....

Sastojci

0 kom -1 KG glatkog brašna,
0 kom -1 žlica soli,
0 kom -1 svježa germa
0 kom -mlijeko
0 kom -voda,
0 kom -maslac
0 kom -žutanjak.

Priprema

01.

Brašno stavit u zdjelu.Napraviti jamicu i staviti germu,sol.U posudu uspem otprilike pola mlijeko.pola voda i umlačim.Isto tako lagano otopim maslac oko 50 dkg.Mlijeko i vodu sipam u brašno i mijesim ručno dadajući lagano i maslac.Kada zamijesim tijesto u loptu ostavim ga da nadolazi 60 min.Zatim ga oblikujem u dvije štruce,premažem žutanjkom pomijšanim s par kapi mlijeka.Stavim peći na 200 C.Nakon 15 min smanjim na 180C.peći sveukupno oko 50 min.

žena.hr
14.6.2013.