moj 2 u 1

moj 2 u 1

Sastojci

0 kom ---za koru i žutu kremu---
0 kom 10 jaja
0 kom 3 jušne žlice šećera
0 kom 3 dcl vode
0 kom 1 vrećica pudinga od vanilije
0 kom sok jednog limuna
0 kom ostalo---
0 kom 250 ml slatkog vrhnja
0 kom 2-3 banane
0 kom jagode za stavit po šlagu ako želite
0 kom 20 žlica šećera
0 kom 1 puding od vanilije
0 kom 1/2 l mlijeka
0 kom 4 žlice gustina
0 kom 1 maslac ili margarin
0 kom 250 ml slatkog vrhnja
0 kom Voćna krema:
0 kom 25 dkg jagoda

Priprema

01.

---kora---

02.

Bjelanjke umutiti sa 10 žlica šećera, kad se dobro umute dodati puding od vanilije, pomiješati varjačom. Peći u četvrtastom plehu (veliki pleh od štednjaka) 25 min. na 180°C

03.

 slaganje 

04.

  kora..žuta krema..kora...voćna krema..kolutući banane..i na kraju šlagom ukrasiti,prekriti cijeli kolač i zatim poslagati komadiće jagoda po površini...

05.

  ---ako se slaže bez šlaga (ako je šlag u žutoj kremi) ---

06.

 kora..žuta krema..kora..voćna krema..kolutući voća (po želji,dali banane, jagode ili mješano,ovisno što volite)

07.

Pečen biskvit podijeliti na 2 dijela.

08.

---žuta krema---

09.

 Žumanjke umutiti sa 10 žlica šećera, dodati gustin i mlijeko. Sve zajedno kuhati na srednjoj vatri dok se ne dobije čvrst krem. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati umućen maslac ili margarin.

10.

---voćna krema---

11.

Očistite jagode i narežite ih na ploškice,dodajte 3 žlice šećera ,sok jednog limuna i stavite na laganu vatru.

12.

Kada jagode počnu ispuštat sok i kada se sav šećer rastopi uzmite štapni mikser (ja sam probala i sa onim za pire radit,i ispalo je super) i izmiksajte ih tek toliko da nestanu oni malo veći komadi ,a da baš ne napravite pire od jagoda

13.

U posebnoj posudici izmiješajte 3 dcl vode i jednu vrećicu vanili-pudinga i tu smjesu ulijte u jagode ,miješajte dok se ne zgusne i maknite sa vatre

14.

krema je gotova.

žena.hr
31.3.2012.