Kvasac pomiješati sa vodom i šećerom i ostaviti da nadođe
Sastojci
0 kom 1,20 kg brasna (glatko tip 400)
0 kom 600 ml mlakog mlijeka
0 kom 150 ml mlake vode
0 kom 50 g kvasaca
0 kom 1 žlica šećera
0 kom 2 žličice soli
0 kom 125 g omekšalog margarina
0 kom malo mlijeka za premazivanje
Priprema
01.
02.
Brasno pomiješajte sa soli, dodajte omekšali margarin, mlijeko i nadošli kvasac i zamijesite glatko tijesto
03.
Premažite ga uljem i ostavite da nadođe dok ne udvostruči svoj volumen
04.
Tijesto lagano premijesiti i raditi željene oblike-kifle,peciva,pletenice...Ovo je tijesto odlično i za hrenovke u pecivu,kruh iz kalupa..
05.
Kifle stavljati u nauljeni pleh i ostavit 10-ak min da opet nadođu
06.
Premažite kifle mlijekom i pecite na 200 stupnjeva dok ne porumene
07.
Dobar tek !