Svježi kvasac zdrobi, dodaj mu žličicu šećera i žličicu brašna, pa sve prelij sa 0,5 dl mlakog mlijeka i ostavi na toplom da se diže.
Sastojci
Priprema
U međuvremenu za tijesto izmješaj brašno, šećer, malo soli, otopljeni margarin, limunovu koricu, 2 žumanjka, rum i vrlo malo toplog mlijeka. Dodaj kvas i oprezno snijeg od bjelanjaka. Umijesi kompaktno, ali ne previše tvrdo tijesto. Ostavi na toplom da se diže.
Izmješaj orahe sa šećerom, dodaj vrlo malo kipućeg mlijeka, izmješaj, pusti da se hladi. Dodaj rum, cimet i grožđice prethodno namočene u rumu (po želji).
Tijesto premiješaj, oblikuj dvije kugle. Svaku zasebno razvaljaj, premaži zagrijanom marmeladom od marelice, pa preko nje stavi nadjev od oraha. Zarolaj. Ostavi da se diže još 15-ak minuta.Stavi peći u namašten lim u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C, pa nakon 10 min. smanji temperaturu na 175°C i ispeci do kraja, ukupno 45 min.
Izvrni na rešetku da iz tijesta iziđe para, pa pospi šećerom u prahu.