Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute. Smjesu izlijte u male kalupe za tortice, prethodno premazane maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
Sastojci
0 kom 2 jogurta
0 kom 200g glatkog brašna
0 kom 150g šećera
0 kom 80ml ulja
0 kom 15g kakaa
0 kom 1 žličica sode bikarbone
0 kom - za kremu:
0 kom 80g čokolade za kuhanje
0 kom 200ml slatkog vrhnja
0 kom 100g kokosa
Priprema
01.
02.
Torte ohladiti i prerezati po pola. Čokoladu istopiti na pari i pomiješati sa slatkim vrhnjem, te ostaviti u frižideru da se ohladi. Ohlađenu izmiksati dok ne postane šlag.
03.
Stavljati kremu na jednu polovicu torte, preklopiti drugom i još sve okolo premazati kremom, rubove posipati kokosom, a gornji dio naribanom čokoladom. Isti postupak ponoviti i sa ostalim torticama.