Od navedenih sastojaka za tijesto zamijesiti prhko tijesto i ostaviti ga da stoji u hladnjaku oko 45 minuta.
Sastojci
0 kom Sastojci za tijesto:
0 kom 250 g glatkog brašna
0 kom 200 g šećera
0 kom 800 g milerama (kiselog vrhnja s 22% ili 25% mliječne masti)
0 kom voće
0 kom preljev za tortu
0 kom 100 g šećera
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 100 g maslaca
0 kom 1 jaje
0 kom Sastojci za fil:
0 kom 0.5 l mlijeka,
0 kom 2 pudinga od vanilije
Priprema
01.
02.
Nakon toga razvaljati tijesto i staviti ga na dno i stijenke okruglog kalupa (promjer 26 cm) koji je prethodno namazan margarinom i posut brašnom.
03.
U mlijeku skuhati puding i šećer te skinuti s vatre. U još vruć puding istresti mileram.
04.
Odmah puding pomiješan s mileramom sipati u kalup. Preko toga staviti voće po želji. Najčešče kupim zamrznuto šumsko voće (400 g) i tortu pravim sa šumskim voćem, no probala sam i s višnjama i mogu reći da je i to odlična kombinacija.
05.
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Nakon što se torta dobro ohladi preliti preljevom za torte.