Mesna štruca sa bulgurom

Mesna štruca sa bulgurom

Sastojci

0 kom 1 šalica bulgur pšenice
0 kom 2 luka, narezana na manje komade
0 kom 500 g mljevene govedine
0 kom papar
0 kom kumin
0 kom cimet
0 kom sol
0 kom peršin
0 kom zrnca papra
0 kom 200 ml jogurta sa malo masti

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

02.

U blenderu dodatno usitnite luk. Dodajte govedinu, 100 ml vode, papar, kumin, cimet i sol. Pomiješajte u blenderu.

03.

Dodajte bulgur i peršin to još malo promiješajte. Smjesu rasporedite u keramičku posudu za pećnicu. Poprečno razrežite nekoliko puta. Na vrh svakog dijela stavite zrnce papra.

04.

Pecite 25-30 minuta.

žena.hr
14.10.2008.