Mesna štruca s jajima

Mesna štruca s jajima

Sastojci

0 kom 60-70 dag mljevenog mesa (svinjetina bez puno masnoće)
0 kom 1 srednja glavica luka
0 kom 2 režnja češnjaka
0 kom malo peršinovog lišća (može i suho)
0 kom pola žličice crvene mljevene paprike
0 kom sol, papar, vegeta, ulje
0 kom 1 jaje (za u meso)
0 kom 2-3 žlice krušnih mrvica
0 kom 4 tvrdo kuhana jaja

Priprema

01.

Mljevenom mesu dodajte sitno kosani crveni i bijeli luk, crvenu papriku, sol, papar, vegetu, peršinov list, jedno razmućeno jaje, dobro promiješajte. Dodajte krušne mrvice i dobro promiješajte masu.

02.

Na alu foliju rasporedite meso (kao što radite kod tijesta za orahnjaču ili makovnjaču), na sredinu raspoređenog mesa stavite kuhana jaja (jedno do drugog po duljini), pa preklopite krajeve preko jaja i lijepo oblikujte u štrucu uz pomoć folije.

03.

Folija neka dobro prijanja sa svih strana.

04.

Preselite roladu u podmazanu tepsiju i pecite 45 min na 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici.

05.

Zatim izvadite, pažljivo odstranite foliju i dalje (uz podlijevanje sokom u kojem se rolada pekla) pecite još oko pola sata.

06.

Kao prilog može pire krumpir, dinstana riža, zelena salata.

žena.hr
13.5.2015.