Mesna savijača sa jajima

Mesna savijača sa jajima

Sastojci

0 kom 750 dag miješanog mljevenog mesa
0 kom 1 jaje
0 kom 6 velikih žlica ulja
0 kom 3 žlice krušnih mrvica
0 kom 6 tvrdo kuhanih jaja
0 kom 2 režnja češnjaka
0 kom 1 glavica crvenog luka
0 kom 1 žlica vegete
0 kom 3 velike žlice glatkog brašna
0 kom 2 manje žlice soli (jedna u meso, druga u jaja)
0 kom papra mljevenog na vrh noža
0 kom mlijevenog muškatnog oraščića na vrh noža

Priprema

01.

Luk i češnjak nasjeckati na sitno. Pomiješati u dubljoj posudi sa vegetom, brašnom, soli, paprom i naribanim muškatnim oraščićem. Dodati mljeveno meso i 1 jaje te rukama izraditi u glatku smjesu.

02.

6 jaja staviti kuhati na 10 minuta da dobijemo tvrdo kuhana. Razrezati ih na 4 dijela te staviti u multipraktik zajedno sa uljem i soli. Usitniti ih tako da dobijemo smjesu za premazivanje mesa.

03.

Razvući plastičnu foliju i na njega tanko razvući smjesu od mljevenog mesa. Na meso nanijeti usitnjena pripremljena jaja i premazati ih čitavom površinom preko mesa. Jednostavno uhvatiti rukama plastičnu foliju i pomoću nje meso zarolati u roladu.

04.

Roladu uvaljati u krušne mrvice cijelom površinom te stavite u kalup za pečenje.

05.

Peći oko sat vremena na 180 stupnjeva.

06.

Servirati vruće, narezano na šnite uz zelenu salatu.

žena.hr
23.5.2015.