Mesna pita sa janjetinom

Mesna pita sa janjetinom

Sastojci

0 kom 3 krumpira, oguljena i narezana na kockice
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 2 žlice ketchupa
0 kom 2 žličice worchestershire umaka
0 kom papar
0 kom 1 žlica vode
0 kom 2 žličice brašna
0 kom 2 žlice mlijeka
0 kom ulje
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom 1 mrkva, sitno nasjeckana
0 kom 500 g sitno narezane kuhane janjetine
0 kom 250 ml goveđeg temeljca
0 kom malo peršina
0 kom 3 žlice pasirane rajčice

Priprema

01.

Skuhajte krumpir i ocijedite ga. Dodajte mu maslac i mlijeko te napravite pire.

02.

U tavi prepržite luk i mrkvu. Dodajte janjetinu, temeljac, peršin, pasiranu rajčicu, ketchup, worchestershire umak i papar te dobro promiješajte.

03.

U manjoj zdjelici pomiješajte brašno i vodu. Dodajte u tavu. Zagrijte i miješajte 2-3 minute dok se ne zagrije i zgusne.

04.

Prebacite sve u vatrostalnu posudu za pećnicu. Na vrh dodajte pire krumpir. Pecite na 190 stupnjeva oko 25 minuta.

žena.hr
27.2.2010.