Skuhajte krumpir i ocijedite ga. Dodajte mu maslac i mlijeko te napravite pire.
Sastojci
0 kom 3 krumpira, oguljena i narezana na kockice
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 2 žlice ketchupa
0 kom 2 žličice worchestershire umaka
0 kom papar
0 kom 1 žlica vode
0 kom 2 žličice brašna
0 kom 2 žlice mlijeka
0 kom ulje
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom 1 mrkva, sitno nasjeckana
0 kom 500 g sitno narezane kuhane janjetine
0 kom 250 ml goveđeg temeljca
0 kom malo peršina
0 kom 3 žlice pasirane rajčice
Priprema
01.
02.
U tavi prepržite luk i mrkvu. Dodajte janjetinu, temeljac, peršin, pasiranu rajčicu, ketchup, worchestershire umak i papar te dobro promiješajte.
03.
U manjoj zdjelici pomiješajte brašno i vodu. Dodajte u tavu. Zagrijte i miješajte 2-3 minute dok se ne zagrije i zgusne.
04.
Prebacite sve u vatrostalnu posudu za pećnicu. Na vrh dodajte pire krumpir. Pecite na 190 stupnjeva oko 25 minuta.