Izrezati patlidžane na kolutove, tanke od pol centimetra do centimetra. Dobro ih posoliti i pustiti sat i pol do 2 da puste vodu.

Sastojci
Priprema
Nakon sto su patlidzani odstajali, stisnuti ih rukama kako bi ispustili sto vise vode iz sebe. Od punog, čvrstog koluta patlidžana s početka priče pretvorit će se u mlohavi i šupljikavi kolut, i upravo to se traži.
Ocijeđene patlidžane popržiti na tavi na malo maslinovog ulja, izvaditi iz tave.
Na tu istu tavu baciti jedan cijeli češnjak (nemojte ga sjeckati) koji popržite tek toliko da ostavi trag u maslinovom ulju. Ubaciti pomidore, posoliti, pustiti jedno 10 min da se krčka, na kraju ubaciti bosiljak.
patlidžana – red mozar
Kad su svi sastojci spremni, slagati ih u vatrostalnu posudu sljedećim redom: – red patlidžana – red mozzarelle – red pomidora ,
dok ne potrošite sve sastojke.
Staviti peći cca 25-30 minuta na 180-200°C. Kad vidite da je površina lagano zlatne boje, izvaditi van, posuti parmezanom i vratiti još 5-10 minuta u pećnicu da se zapeče. Pazite pritom da vam parmezan ne izgori .
Ovo jelo se može jesti kao samostalno, kao prilog ili kao toplo predjelo.