PEČENJE 20 - 25 min ZA 6 osoba

Sastojci
0 kom (bez glutena i orašastih plodova)
0 kom 1 žlica masne slanine ili masti 250 g sitnoga kukuruznog brašna 2 žlice šećera 1 žličica praška za pecivo 1 žličica sode bikarbone (natrona) 1 žličica soli 2 jaja, umućena 500 ml mlaćenice
Priprema
01.
02.
Priprema
03.
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. 2. Stavite slaninu ili mast u veliku tavu od lijevanog željeza ili kalup za pečenje (promjera 23 cm) i zagrijte u pećnici. 3. U velikoj zdjeli izmiješajte kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu (natron) i sol. 4. Umutite jaja i mlaćenicu pa ih umiješajte u mješavinu s brašnom. Miješajte dok tijesto ne postane gipko. 5. Ulijte tijesto u zagrijanu masnoću i pecite u gornjem dijelu pećnice oko 20 minuta da dobije zlatnosmeđu boju. Kruh je pečen kad se nakon laganog pritiska u sredinu tijesto vrati. Narežite ga na komade i odmah poslužite.
04.
Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood
05.
Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb
IzdavačKuharica za alergičare, Alice Sherwood
NakladnikMozaik knjiga, Zagreb