nasjeckajte kapulu (luk) i stavite friziti na maslinovo ulje.
Sastojci
Priprema
kad se kapula zazuti dodajte joj meso, a kad meso pobijeli dodajte vegetu i papar, te vino.
komad je gotov za cca 2-3 minute... i nemojte stavljati na prejaku vatru da vam sve ne izgori. nakon svake druge obrisite tavu papirom da vam brasno ne izgori. ne zaboravite prskati vodom, jer onda nisu savitljive.
serviranje ide ovako:
uzmete tortilju, na nju stavite umak, te na to stavite zelenu salatu. zelena salata daje specifican okus i meni bez nje ne valja to nista.ako neko ju ne voli slobodno proba i bez ....
pustite da vino dobro ispari.
nakon sto tekucina ispari dodajte lagano konzerve sa umakom (obe), promjesajte. dodajte malo mlake vode, i nek se to malo kuha. nakon 10 minuta dodajte fažol (grah) i kukuruz da se prozmu okusi. ako vam je suho dodajte malo vode da vam sve ne zagori. kuhajte jos 5-10 minuta, ovisi koliko vam je vodnasto sve.
umak kad je gotov treba biti jako gust.
ostavite malo umak da prehadne a vi se bacite na izradu tortilji.
u plasticnoj posudi zamutite brasno (cca 300 gr), mlaku vodu i sol; tako da dobijete kompaktnu smjesu ilitiga tijesto- podijelite ga u male loptice, tolike da od istog mozete napraviti nesto kao palacinku.
u malu salicu stavite mlake vode i zagrijete teflonsku tavu. tortilje pecete bez ulja, malo prskajte vodom dok se peku da budu savitljive. nemojte da vam budu ljepljive, pobrasnite ih.
ja ih razvlacim oklagijom, ali ako je nemate mozete i staklenom bocom ili tako necim.
ne mora biti striktno okrugla (ne radite za princeve i princeze :p ).