U tavi zagrijte malo ulja i pržite govedinu dok ne posmeđi. Ocijedite suvišnu tekućinu.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 500 g mljevene govedine
0 kom 1 žličica chillija u prahu
0 kom 9 tortilja
0 kom 350 g mrvljene goude
0 kom 1 rajčica, sitno nasjeckana
0 kom 4 mlada luka, sitno nasjeckana
0 kom svježe nasjeckani peršin
0 kom 1 manji avokado, narezan na male komadiće (po želji)
0 kom 1 limenka smeđeg graha, opranog i ocijeđenog
0 kom 150 g nasjeckanih rajčica
0 kom 1 žličica češnjaka u prahu
0 kom 1 žličica kumina u prahu
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 600 ml guste juhe od gljiva
0 kom 300 ml umaka od rajčice
Priprema
01.
02.
U tavu dodajte grah, nasjeckane rajčice, češnjak, kumin, sol i papar te držite na vatri nekoliko minuta dok se sve ne zagrije.
03.
U zdjelici za umak pomiješajte juhu od gljiva, umak od rajčice i chilli te zagrijte.
04.
Trećinu umaka rasporedite na dno namaštene vatrostalne posude. Prekrijte sa 3 tortilje.
05.
Dodajte pola mesa i još trećinu umaka te posipajte sa trećinom sira. Ponovite još jedan sloj od 3 tortilje, mesa, umaka, sira te završite sa slojem tortilja. Posipajte sa preostalim sirom, rajčicama, lukom i peršinom.
06.
Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Po želji poslužite sa avokadom.