Stavite sve suhe sastojke u jednu posudu i izmiješajte.
Sastojci
0 kom 1 šalica gorkog kakaoa
0 kom 2,5 šalice brašna
0 kom pola šalice biljnog ulja
0 kom 2 jaja
0 kom 2 žlice aceto balsamica
0 kom 1 ipol žlica vanilije
0 kom Za kremu:
0 kom 400g mascarponea
0 kom 1 žlica cimeta
0 kom 2 žličice vanilije
0 kom 1 šalica šećera u prahu
0 kom malo soli
0 kom 1 šalica šećera
0 kom 200ml slatkog vrhnja
0 kom 1 šalica smeđeg sećera
0 kom 1 i pol žličica cimeta
0 kom 2 žličice sode bikarona
0 kom pola žličice soli
0 kom pola žličice čilija
0 kom 2 šalice mlijeka
0 kom pola šalice maslinovog ulja
Priprema
01.
02.
Dodajte tekuće sastojke. I izmiješajte dok ne postane glatko.
03.
Napunite dvije posude od 20 cm. Tako ćete dobiti dvije male torte. Tako je u original receptu. A vjerujem da možete eksperimentirati i napraviti jednu od 40cm. Da se ne bi napuhnule smočite neku kuhinjsku krpu i omotajte oko posude za pečenje - cool savjet vjerujte.
04.
Pecite 45min u zagrijanoj pećnici na 230°C.
05.
Ohladite.
06.
U jednoj posudi umutite vrhnje, u drugoj druge sastojke pa sjedinite.
07.
Prelijte preko torte.