Meki kruh

Meki kruh

Sastojci

0 kom 800 g pšenićnog brašna
0 kom 400 ml vode
0 kom 100 ml ulja
0 kom 30 g šećera
0 kom 20 g soli
0 kom 30 g suhog kvasca

Priprema

01.

U 400 ml mlake vode dodati kvasac i miješati drvenom kuhačom, potom dodati sol, šećer i dobro izmiješati. Dodati malo brašna i ulje(ostaviti malo za premaz) i dalje postepeno dodavati brašno .. Tijesto treba biti glatko i mekano.Kada ste gotovi tijesto namazati ostatkom ulja i pokriti krpom. Ostaviti pored peći da nadođe. Kada je tijesto nadošlo podijeliti ga na tri dijela i razvaljati valjkom i motati kao štrudlu. Staviti na papir za pečenje i pokriti krpom i ostaviti 10ak minuta. Onda slijedi pečenje. Kada tijesto porumeni pokrijte ga folijom.

žena.hr
25.4.2015.