Razvaljajte dvije trećine tijesta na lagano pobrašnjenoj radnoj površini te njime obložite kalup za krostate s odvojivim dnom promjera 20 cm. Lagano vilicom izbodite dno, a zatim prekrijte folijom i ispunite kuglicama za pečenje.

Sastojci
Priprema
Pecite 12-15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C ili dok tijesto više ne izgleda sirovo. Uklonite kuglice i foliju i pecite još 10 minuta ili dok tijesto ne očvrsne. Ostavite da se ohladi. Smanjite temperaturu pećnice na 180 °C.
Za nadjev stavite čokoladu i maslac u vatrostalnu zdjelu i rastopite na vodenoj kupki na laganoj vatri. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, a zatim uklonite s vatre i odložite da se ohladi.
Stavite šećer, brašno, aromu vanilije i jaja u zasebnu zdjelu i dobro promiješajte pjenjačom. Umiješajte maslac i smjesu s čokoladom.
Ulijte smjesu od čokolade na podlogu od tijesta i pecite 20-30 minuta, dok nadjev malo ne očvrsne.
Zatim preostalo prhko tijesto razvaljajte na veličinu kalupa i poklopite nadjev koji se djelomično ispekao. Lagano vilicom izbodite tijesto, vratite u pećnicu i pecite još 10-15 minuta.
Ostavite da se potpuno ohladi, posipajte šećerom u prahu i poslužite uz tučeno slatko vrhnje koje ste posipali s malo cimeta.