Mediteranske pileće okruglice s umakom od jogurta

Okruglice koje će biti hit svakom članu obitelji, i malima i velikima, a vrlo se jednostavno pripremaju

Mediteranske pileće okruglice s umakom od jogurta
Foto: M.J. okusno.je
Mediteranska kuhinja obiluje raskošnim mirisima poput bosiljka, rajčice, maslinovog ulja i origana. Ove jednostavne "bombice" donose okus ljeta, a oduševit će te i zbog jednostavne pripreme. U njima ćeš moći uživati dok se predvečer družiš s gostima ili gledaš dobar film.

Sastojci

500 grama narezanih pilećih prsa
1 cijelo jaje
30 grama krušnih mrvica
3 režnja češnjaka
1 šaka bosiljka
20 grama sušenih rajčica
1 žličica origana
1 žličica soli
0.5 žličice crvene paprike
1 prstohvat papra (po želji)
1 čaša grčkog jogurta
1 žlica maslinovog ulja
1 prstohvat nasjeckana češnjaka
1 žlica nasjeckanog vlasca
1 žlica limunovog soka
1 prstohvat soli i papra (po želji)

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

02.

Pileća prsa narežite na kockice, pa zajedno sa svim ostalim sastojcima stavite u multipraktik ili sjeckalicu. Izmiksati tek toliko da se sastojci sjedine.

03.

Od mase formirati velike kuglice od izmiješane mase. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.

04.

Kuglice pecite 15 do 20 minuta, odnosno dok unutarnja temperatura ne bude 73 Celzijeva stupnja.

05.

Dok se kuglice peku radi se umak. Grčki jogurt, maslinovo ulje, češnjak, vlasac, sok od limuna, sol i papar se pomiješaju u jednoj posudi, a zatim se umak posluži uz pečene kuglice.

Žena.hr
24.8.2024.