U loncu za juhu na malo ulja prepržite paprike i luk.
Sastojci
0 kom 2 zelene paprike, sitno narezane
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 2 žličice šećera
0 kom sol
0 kom peršin
0 kom 150 g mrvljene mozzarelle
0 kom 200 g sitno narezanog patlidžana
0 kom 100 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanih
0 kom bosiljak
0 kom 3 šalice vode
0 kom 1 limenka pelata
0 kom 100 ml vina ili vode
0 kom 1 limenka bijelog graha, opranog i ocijeđenog
Priprema
01.
02.
Dodajte patlidžan, gljive, češnjak i pola bosiljka. Pržite 4-5 minuta uz stalno miješanje.
03.
Dodajte vodu, usitnjene pelate sa sokom i vino. Smanjite vatru i kuhajte 30 minuta uz povremeno miješanje.
04.
Maknite juhu sa vatre. Dodajte grah, šećer i sol. Prekrijte i ostavite da odstoji 5 minuta.
05.
Dodajte ostatak bosiljka, peršin i sir.