Mediteranska juha sa lećom

Mediteranska juha sa lećom

Sastojci

0 kom ulje
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom bosiljak
0 kom malo ulja
0 kom peršin
0 kom 2 žlice vinskog octa
0 kom sol i papar
0 kom malo nasjeckanog celera
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 1 limenka pelata, ocijeđenih i usitnjenih
0 kom 1 šalica leće, namakane u hladnoj vodi 1 sat, ocijeđene
0 kom 1 žlica pasirane rajčice
0 kom 1 žličica timijana
0 kom 6 šalica goveđeg temeljca
0 kom 2 lovorova lista

Priprema

01.

U loncu za juhu zagrijte malo ulja te prepržite luk, celer i češnjak.

02.

Dodajte pelate, leću, pasiranu rajčicu, timijan, temeljac i lovorove listove. Kuhajte 45 minuta ili dok leća ne omekša.

03.

U međuvremenu pomiješajte bosiljak, malo ulja, peršin i ocat te umiješajte u juhu malo prije kraja kuhanja.

žena.hr
1.12.2007.