Začinite piletinu solju i paprom.
Sastojci
0 kom 500 g pilećih prsa, narezanih na manje komadiće
0 kom sol i papar
0 kom kurkuma
0 kom 300 ml kokošjeg temeljca
0 kom 3 sitno nasjeckane rajčice
0 kom 150 g graška
0 kom 1 tikvica, narezana na male komadiće
0 kom 1 žlica limunovog soka
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 2 mrkve, narezane na ploške
0 kom sitno nasjeckani celer
0 kom 1 žličica đumbira
0 kom crvena paprika
0 kom kumin
0 kom origano
Priprema
01.
02.
U tavi ispecite piletinu. Maknite je iz tave i stavite na stranu.
03.
U tavi zatim prepržite luk, češnjak, mrkvu i celer. Nakon nekoliko minuta dodajte sve začine.
04.
Nakon 1-2 minute dodajte temeljac i rajčice.
05.
U tavu vratite piletinu te sve pirjajte na laganoj vatri 10 minuta.
06.
Dodajte grašak i tikvice, prekrijte tavu te pirjajte još 15 minuta.
07.
Na kraju dodajte limunov sok i poslužite.