U loncu za juhu zagrijte malo ulja te prepržite luk i celer.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 2 sitno nasjeckana luka
0 kom 1 šalica leće
0 kom 500 g slanutka
0 kom 800 ml povrtnog temeljca
0 kom 30 g male tjestenine po želji
0 kom 2 žlice brašna
0 kom malo peršina
0 kom 50 ml soka od limuna
0 kom malo nasjeckanog celera
0 kom 1 žličica cimeta
0 kom 1/2 žličice kurkume
0 kom sol i papar
0 kom 1/4 žličice đumbira
0 kom 1/4 žličice ljutog umaka (npr. tabasco)
0 kom malo šafrana
0 kom 1 limenka pasirane rajčice
Priprema
01.
02.
Dodajte cimet, kurkumu, sol, papar, đumbir, ljuti umak i šafran. Držite na vatri 2 min. uz miješanje. Dodajte rajčice, leću, slanutak i temeljac. Nakon što sve zavrije, smanjite vatru i pirjajte 40 minuta.
03.
Dodajte tjesteninu i pirjajte prekriveno na laganoj vatri 7-8 minuta.
04.
U zdjelici pomiješajte brašno i šalicu vode. Dodajte u juhu i miješajte na laganoj vatri 3-4 minute dok se juha malo ne zgusne.
05.
Dodajte pola peršina i limunov sok. Po želji dodajte još soli ako je potrebno.
06.
Poslužite i ukrasite sa preostalim peršinom.