Marokanska juha sa lećom i slanutkom

Marokanska juha sa lećom i slanutkom

Sastojci

0 kom ulje
0 kom 2 sitno nasjeckana luka
0 kom 1 šalica leće
0 kom 500 g slanutka
0 kom 800 ml povrtnog temeljca
0 kom 30 g male tjestenine po želji
0 kom 2 žlice brašna
0 kom malo peršina
0 kom 50 ml soka od limuna
0 kom malo nasjeckanog celera
0 kom 1 žličica cimeta
0 kom 1/2 žličice kurkume
0 kom sol i papar
0 kom 1/4 žličice đumbira
0 kom 1/4 žličice ljutog umaka (npr. tabasco)
0 kom malo šafrana
0 kom 1 limenka pasirane rajčice

Priprema

01.

U loncu za juhu zagrijte malo ulja te prepržite luk i celer.

02.

Dodajte cimet, kurkumu, sol, papar, đumbir, ljuti umak i šafran. Držite na vatri 2 min. uz miješanje. Dodajte rajčice, leću, slanutak i temeljac. Nakon što sve zavrije, smanjite vatru i pirjajte 40 minuta.

03.

Dodajte tjesteninu i pirjajte prekriveno na laganoj vatri 7-8 minuta.

04.

U zdjelici pomiješajte brašno i šalicu vode. Dodajte u juhu i miješajte na laganoj vatri 3-4 minute dok se juha malo ne zgusne.

05.

Dodajte pola peršina i limunov sok. Po želji dodajte još soli ako je potrebno.

06.

Poslužite i ukrasite sa preostalim peršinom.

žena.hr
20.3.2010.