Marcipan sanjke

Marcipan sanjke

Sastojci

0 kom Za lim: malo masnoće papir za pečenje
0 kom Tijesto „sve u 1“: 100 g Dr. Oetker Marcipan mase 250 g pšeničnog brašna na vršak noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo 125 g mekanog maslaca ili margarina 125 g šećera 1 omot Dr. Oetker Vanilin &

Priprema

01.

Marcipan masu narežite na komadiće. Namastite lim i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 200° C Pećnica na vrući zrak: oko 180° C

02.

Tijesto: U posudi izmiješajte brašno s Original Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (metlicama) u 2 min. izradite glatko tijesto, najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Tijesto napunite u štrcaljku s okruglim otvorom (Ø cca. 8 mm). Na papir za pečenje naštrcajte po 6 cm dugačke sanjke sa sjedištem i ispecite. Položaj u pećnici: sredina Vrijeme pečenja: oko 10 min. Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

03.

Ukrašavanje: Od kuvertire ostružite oko 5 žlica strugotina, najbolje pomoću nožića za guljenje povrća. Ostalu kuvertiru usitnite i otopite u vodenoj kupelji na slabijoj vatri. Uronite donji dio sanjki i položite na papir. Odmah pospite sa strugotinama i ostavite da se kuvertira stvrdne.

04.

Savjet više: Ako ne volite sanjke, možete naštrcati i prstenčiće ili druge oblike (Ø oko 5 cm). Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 3 tjedna.

žena.hr
10.12.2013.