Mamine štrudle

Mamine štrudle

Sastojci

0 kom 3 jaja
0 kom 150 g šećera
0 kom 1 vanilija šećer
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 2,5 dl toplog mlijeka
0 kom 2 velike žlice suhe germe
0 kom brašna koliko tijesto podnese

Priprema

01.

Prvo umutiti jaja, staviti šećer i vaniliju. U 2,5 dl toplog mlijeka staviti germu i žličicu šećera.

02.

Kada germa nadođe uliti je u smjesu s jajima i šećerom, promiješati i dodati 3 žlice ulja.

03.

Dobar tek! :)

04.

I dodavati brašno postepeno da se dobije tijesto malo tvrđe ( jer ulje mekša tijesto) od tijesta za pitu.

05.

Tijesto dobro nakuhati, prekriti krpom i ostaviti na toplo da se podigne duplo.

06.

Nadošlo tijesto staviti na pobrašnjenu radnu površinu, podijeliti na 3 dijela.

07.

Razvaljati debljine 4-5 mm.

08.

Premazati domaćim pekmezom od šljiva.

09.

Urolati, staviti u pouljenu tepsiju, prekriti krpom i čekati da ponovno nadođe. Tako uraditi za sve tri štrudle.

10.

Peći na 200°- 180°, 20-30 min.

11.

Pečenu posuti šećerom u prahu. Pokriti tacnom i krpom da se malo ohladi i smekša.

žena.hr
4.5.2014.