Prvo umutiti jaja, staviti šećer i vaniliju. U 2,5 dl toplog mlijeka staviti germu i žličicu šećera.
Sastojci
0 kom 3 jaja
0 kom 150 g šećera
0 kom 1 vanilija šećer
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 2,5 dl toplog mlijeka
0 kom 2 velike žlice suhe germe
0 kom brašna koliko tijesto podnese
Priprema
01.
02.
Kada germa nadođe uliti je u smjesu s jajima i šećerom, promiješati i dodati 3 žlice ulja.
03.
Dobar tek! :)
04.
I dodavati brašno postepeno da se dobije tijesto malo tvrđe ( jer ulje mekša tijesto) od tijesta za pitu.
05.
Tijesto dobro nakuhati, prekriti krpom i ostaviti na toplo da se podigne duplo.
06.
Nadošlo tijesto staviti na pobrašnjenu radnu površinu, podijeliti na 3 dijela.
07.
Razvaljati debljine 4-5 mm.
08.
Premazati domaćim pekmezom od šljiva.
09.
Urolati, staviti u pouljenu tepsiju, prekriti krpom i čekati da ponovno nadođe. Tako uraditi za sve tri štrudle.
10.
Peći na 200°- 180°, 20-30 min.
11.
Pečenu posuti šećerom u prahu. Pokriti tacnom i krpom da se malo ohladi i smekša.