Malina torta

Malina torta

Sastojci

0 kom Sastojci:
0 kom Biskvit:
0 kom 1 žlićica praška za pecivo Krema:
0 kom 300 g malina
0 kom 190 g čokolade
0 kom 240 g slatkog vrhnja
0 kom 75 g maslaca
0 kom 95 g maslaca
0 kom 95 g šećera
0 kom 45 g gorke čokolade za kuhanje
0 kom 45 ml vode
0 kom 75 g brašna
0 kom 4 žlice kakaa
0 kom 2 žlićice tekućeg meda
0 kom 1 jaje

Priprema

01.

Bikvit:

02.

čokoladu nastrugati. Prokuhati vodu i med, pa dodati čokoladu. Posebno izmiksati maslac s šećerom, pa dodati žumance, i pomiješati sa čokoladnom masom i toj masi dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Posebno čvrsto umućene bjelance dodati cjelokupnoj masi. Peći u okruglom kalupu za torte 40 minuta na 185°C. Kad je gotovo izvaditi iz kalupa i podijeliti na pola.

03.

Krema:

04.

prokuhati slatko vrhnje, zatim dodati grubo nastruganu čokoladu i maslac i ostaviti da se ohladi. Ohlađeno dobro izmiješati mikserom, zatim premazati prvu koru i sa špricom (velika rupa) napraviti jednu ogradu tako da u sredini bude rupa gdje se stave maline koje se isto premažu s malo krema. Poklopiti s drugom korom i premazati s ostatkom fila.

05.

Ostaviti tortu da odstoji u frižideru oko 2 sata.

žena.hr
27.9.2014.