Bikvit:
Sastojci
Priprema
čokoladu nastrugati. Prokuhati vodu i med, pa dodati čokoladu. Posebno izmiksati maslac s šećerom, pa dodati žumance, i pomiješati sa čokoladnom masom i toj masi dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Posebno čvrsto umućene bjelance dodati cjelokupnoj masi. Peći u okruglom kalupu za torte 40 minuta na 185°C. Kad je gotovo izvaditi iz kalupa i podijeliti na pola.
Krema:
prokuhati slatko vrhnje, zatim dodati grubo nastruganu čokoladu i maslac i ostaviti da se ohladi. Ohlađeno dobro izmiješati mikserom, zatim premazati prvu koru i sa špricom (velika rupa) napraviti jednu ogradu tako da u sredini bude rupa gdje se stave maline koje se isto premažu s malo krema. Poklopiti s drugom korom i premazati s ostatkom fila.
Ostaviti tortu da odstoji u frižideru oko 2 sata.