Mahune s krumpirom

Mahune s krumpirom

Sastojci

0.5 kg mahune
400 g kobasica
0 kom soli i papra
0 kom malo vegete
2 kom luka
3 žlice koncentrata rajčice
3 kom krumpira
3 kom mrkve
2 žlice oštrog brašna
0.5 žličice mljevene slatke paprike
3 režnja nasjeckanog češnjaka
1 žličica peršina
1 žlice ulja

Priprema

01.

Ugrijte ulje i na njemu zažutite sitno sjeckani luk.Dodajte na deblje kolutiće izrezanu mrkvu,kobasice narezane na kolutiće,posolite,dodajte vegetu i pirjajte dok mrkva malo ne omekša.

02.

Dodajte mahune i dalje pirjajte stalno podlijevajući vodom.

03.

Kad su svo povrće i kobasice sasvim mekani,pospite ih brašnom, s malo crvene paprike,dobro promiješajte,prepržite brašno,kad se počne lijepiti za dno,podlijte vodom koliko volite da bude gusto.

04.

Dodajte krumpir narezan na kockice i kuhajte dok krumpir ne omekša.Kada je sve lijepo kuhano,dodajte koncentrat rajčice.

05.

Dobro promiješajte,još malo prokuhajte.

06.

Na samom kraju dodajte peršin i češnjak,poklopite i odmah ugasite vatru,ostavite tako još 10-ak minuta.

07.

Poslužite toplo.

žena.hr
12.2.2017.