Mafijaška piletina

Mafijaška piletina

Sastojci

0 kom 1 kg pilećih filea
0 kom 2 žlice ulja
0 kom malo soli
0 kom 30 dkg dimljenog vrata narezanog na tanje šnitice(ili nekog drugog dimljenog nareska)
0 kom 30 dkg tvrdog sira (pogodnog za ribanje)
0 kom 3 kisela vrhnja

Priprema

01.

pileći file nožem rastanjiti da dobijete veće šnicle, batićem za meso vrlo malo izlupati samo da se poravna i slagati ih u nauljen pleh 40×30, vrlo malo posoliti

02.

kad sve filee posložite odozgo poredajte dimljeni narezak, a preko nareska naribajte tvdi sir

03.

kiselo vrhnje dobro izmješajte i prelijete preko sira ribanog

04.

na vrhnje naribajte još malo sira

05.

stavite peći na 180*C oko 1 sat

06.

kad se bude peklo, nemojte da vas prepadne tolika količina tekučine koja će se pojaviti (mora jer se ovo sir i vrhnje na visokoj temperaturi tope), prilikom pečenja ta će tekučina ispariti, a i on malo što ostane će se stegnuti kad se jelo malo prohladi

07.

gotovo je kad sir odozgo porumeni, izvadite iz pečnice i ostavite da se prohladi, a potom izrežite na kocke i uživajte

žena.hr
26.12.2010.