Napravite vilicom nekoliko rupa u krumpiru. Stavite ga u mikrovalnu pećnicu na 20 minuta na visoku temepraturu.
Sastojci
0 kom 4 veća krumpira, neoguljena
0 kom 4 pileća karabatka, narezana na manje komade
0 kom 100 ml kokošjeg temeljca
0 kom 50 ml kiselog vrhnja
0 kom svježe nesjeckani peršin
0 kom 2 žlice brašna
0 kom 2 žličice mljevene crvene paprike
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 1 žlica maslaca
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 250 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
Priprema
01.
02.
U međuvremenu piletinu posipajte brašnom i začinite crvenom paprikom, solju i paprom.
03.
U tavi otopite maslac. Dodajte piletinu, luk, gljive i češnjak te pržite 5 minuta.
04.
Dodajte temeljac i zavrijte. Držite na vatri 5-6 minuta uz često miješanje. Maknite sa vatre te dodajte kiselo vrhnje.
05.
Razdvojite krumpite te na vrh rasporedite piletinu sa umakom. Posipajte peršinom.