rastopiti,
Sastojci
0 kom 50 g svinjske masti
0 kom 750 g kiselog zelja
0 kom 2 male kobasice
0 kom 375 g (1/4 l) kiselog vrhnja.
0 kom Vrijeme pirjanja za kiselo zelje:
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Prilog:
0 kom 250 ml (1/4 l) vode 2 mala lovorova lista sol, šećer, papar
0 kom 1 l slane vode
0 kom 125 g riže
0 kom 1 glavicu luka srednje veličine
0 kom 5 žlica vode
0 kom 2 žlice svinjske masti
0 kom 375 g mljevenog mesa (pola junećeg, pola svinjskog)
0 kom solju i paprom
Priprema
01.
02.
kratko ugrijati na masti, dodati
03.
oprati, izrezati na ploške, kiselo zelje, meso i kobasice slojevito slagati u namazanu vatrostalnu posudu, na gornji sloj poslagati kiselo zelje i kobasice, nabujak preliti sa
04.
oko 50 min
05.
-250
06.
-6
07.
ražene žemičke.
08.
pirjati kiselo zelje dok tekućina potpuno ne nestane;
09.
zakuhati, dodati
10.
pustiti da riža bubri 12-15 min gotovu rižu istresti u cjediljku i isprati u hladnoj vodi,
11.
očistiti, sitno narezati, dodati
12.
vodu tako dugo zagrijavati dok sva tekućina ne ispari, dodati
13.
i rastopiti,
14.
začiniti
15.
i popržiti na masti; pažljivo umiješati rižu
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb