Mađarski nabujak od kiselog zelja

Mađarski nabujak od kiselog zelja

Sastojci

0 kom 50 g svinjske masti
0 kom 750 g kiselog zelja
0 kom 2 male kobasice
0 kom 375 g (1/4 l) kiselog vrhnja.
0 kom Vrijeme pirjanja za kiselo zelje:
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Prilog:
0 kom 250 ml (1/4 l) vode 2 mala lovorova lista sol, šećer, papar
0 kom 1 l slane vode
0 kom 125 g riže
0 kom 1 glavicu luka srednje veličine
0 kom 5 žlica vode
0 kom 2 žlice svinjske masti
0 kom 375 g mljevenog mesa (pola junećeg, pola svinjskog)
0 kom solju i paprom

Priprema

01.

rastopiti,

02.

kratko ugrijati na masti, dodati

03.

oprati, izrezati na ploške, kiselo zelje, meso i kobasice slojevito slagati u namazanu vatrostalnu posudu, na gornji sloj poslagati kiselo zelje i kobasice, nabujak preliti sa

04.

oko 50 min

05.

-250

06.

-6

07.

ražene žemičke.

08.

pirjati kiselo zelje dok tekućina potpuno ne nestane;

09.

zakuhati, dodati

10.

pustiti da riža bubri 12-15 min gotovu rižu istresti u cjediljku i isprati u hladnoj vodi,

11.

očistiti, sitno narezati, dodati

12.

vodu tako dugo zagrijavati dok sva tekućina ne ispari, dodati

13.

i rastopiti,

14.

začiniti

15.

i popržiti na masti; pažljivo umiješati rižu

žena.hr
9.1.2016.