Mađarski gulaš

Mađarski gulaš

Sastojci

0 kom 2 žlice ulja
0 kom 750 g junećeg gulaša
0 kom Druga mogućnost:
0 kom 600 g luka
0 kom 1 vrhom punu žličicu slatke paprike
0 kom 2 paprike (crvenu i zelenu, svaka 150 g)
0 kom 1 feferon
0 kom 125 ml (1/8 l) vode
0 kom solju i paprom.
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

zagrijati u loncu na pritisak;

02.

popržiti sa svih strana, začiniti solju i paprom;

03.

očistiti, sitno narezati, dodati mesu i pirjati;

04.

umiješati;

05.

prepoloviti, očistiti, oprati, izrezati na kockice;

06.

prepoloviti, očistiti, oprati, izrezati na rezance i sve zajedno dodati mesu, kratko pirjati, dodati

07.

zatvoriti lonac i pirjati 10-20 minuta; gulaš začiniti

08.

-20 min.

09.

makaroni ili zeleno tijesto, miješana salata.

10.

usitnjeni češnjak i oko 70 g instant rajčice pirjati s lukom.

žena.hr
25.1.2013.