Macarons

Macarons

Sastojci

0 kom Sastojci za 1. smjesu
0 kom 15 grama bjelanjaka
0 kom 75 grama Callebaut bijele čokolade
0 kom Prstohvat soli
0 kom 38 grama badem brašna
0 kom 31 gram štaub šećera
0 kom Pomiješati sve sastojke u pastu.
0 kom Sastojci za 2. smjesu
0 kom 15 grama bjelanjaka
0 kom 38 grama šećera
0 kom Ganache od čokolade
0 kom 100 grama vrhnja

Priprema

01.

Pomiješati sastojke iz 2. smjese, tući nad parom do 65 stupnjeva Celzijusa, maknuti sa pare te nastaviti tući mikserom do sobne temperature. Zatim spojiti s prvom smjesom, uliti u slastičarsku vrećicu te sve zajedno istiskivati na masni papir u jednakim dozama i čekati da se posuši 30 minuta. Staviti peći na 150 stupnjeva Celzijusa 15 minuta. Ohladiti, odvojiti od masnog papira te puniti ganacheom od čokolade.

02.

Za ganache od čokolade zakuhati vrhnje, preliti preko čokolade, dodati soli, dobro izmiješati i ohladiti.

žena.hr
18.7.2016.