Brašno lješnjaka (lješnjaci mljeveni u blenderu ili sjeckalici) pomiješajte sa šećerom u prahu. Bjelanjke miksajte i u 3 navrata dodajte kristal šećer . U izrađene bjelanjke špatulom lagano umiješajte lješnjakovo brašno i šećer u prahu.
Sastojci
0 kom Tijesto:
0 kom 3 bjelanjka
0 kom 5 dag kristal šećera
0 kom 20 dag šećera u prahu
0 kom 11 dag brašna od lješnjaka
0 kom jestive boje za kolače (po želji)
0 kom Krema :
0 kom 10 dag bijele čokolade
0 kom 0,5 dl vrhnja za šlag
0 kom 1 žličica soka od limuna
Priprema
01.
02.
Smjesom napunite slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom. Na lim obložen papirom za pečenje istisnite smjesu u krugove promjera 3 cm. Neka odstoje sat vremena, dok se ne napravi korica. Pecite 12-14 minuta na 150° C .
03.
Ostavite da se macaronsi ohlade.
04.
Vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko čokolade. Kada se ohladi, dodajte limun i punite macaronse.
05.
Gotove macaronse spremite u zatvorenu kutiju.