Lyonska salata

Lyonska salata

Sastojci

0 kom 1-2 glavice salate
0 kom 200 g slanine ili pancete
0 kom 4 jaja
0 kom maslinovo ulje
0 kom ocat
0 kom senf
0 kom sol
0 kom šećer
0 kom 4 komada tosta

Priprema

01.

Operite i ocijedite glavice salate. Natrgajte listove, ali ne na premale komade.

02.

Na tavi prepržite pancetu i ocijedite na papirnatom ručniku kako bi odstranili suvišnu masnoću.

03.

U zdjelici dobro pomiješajte maslinovo ulje i senf. Dodavajte malo po malo octa, usput probajte da umak ne bude prekiseo. Dodajte sol i šećer.

04.

Na velike tanjure poslužite listove salate te ih prelijte umakom.

05.

Dodajte malo pancete te jaje na oko. Poslužite sa komadom tosta.

žena.hr
30.5.2009.