očistiti, staviti u
Sastojci
0 kom 1 kg lučica srednje veličine
0 kom kipuću vodu
0 kom 250 ml (1/4 l) octa od crvenog vina
0 kom 250 g šećera
0 kom 2 čajne žlice soli
0 kom 8 listića kadulje
0 kom 4 lovorova lista 20 g svježe oguljenog korijena đumbira (u ploškama) 5 klinčića 10 zrna crnog papra 1 komadićem cimeta koricom 1 limuna
0 kom oko 250 ml (1/4 l) crnog vina (porto)
Priprema
01.
02.
kuhati oko 10 min, izvaditi, staviti u hladnu vodu, ocijediti;
03.
izmiješati sa 100 g od
04.
dodati
05.
zakuhati, staviti na stranu ostatak šećera miješajući karamelizirati u loncu, doliti octenu tekućinu, dobro izmiješati dok se karamel-smjesa ne odvoji od dna;
06.
pažljivo isplahnuti, posušiti, dodati zajedno s pripremljenim lučicama i
07.
tekućinu od šećera, octa i mirodija kuhati 5 min, skinuti s vatre, dodati
08.
luk i mirodije izvaditi iz vinske tekućine, puniti u staklenke, zaliti tekućinom, staklenke zatvoriti; luk u crvenom vinu poslužiti uz fondue i ostale vrste na brzinu pečenog mesa.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb