Pomiješajte sve sastojke za umak i stavite na stranu.
Sastojci
0 kom maslinovo ulje
0 kom 1 manji luk
0 kom 50 ml jogurta
0 kom 1 mladi luk
0 kom 15 ml soka od limuna
0 kom kopar
0 kom malo celera i peršina
0 kom 400 g lososa natrganog na male komadiće
0 kom 1 jaje
0 kom senf
0 kom krušne mrvice
0 kom papar
0 kom Sastojci za umak:
0 kom 50 g majoneze
Priprema
01.
02.
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva.
03.
U tavi na maslinovom ulju prepržite luk te dodajte celer i peršin.
04.
U posudi pomiješajte losos te zanućeno jaje. Dodajte senf, luk, krušne mrvice i papar te dobro promiješajte. Iz mješavine napravite 8 pljeskavica.
05.
Pecite pljeskavice 3-4 minute dok ne poprime zlatnu boju.
06.
Nakon toga ih stavite u pećnicu na 15-20 minuta. Poslužite ih sa pripremljenim umakom.