Losos u umaku od majoneze i jogurta

Losos u umaku od majoneze i jogurta

Sastojci

0 kom maslinovo ulje
0 kom 1 manji luk
0 kom 50 ml jogurta
0 kom 1 mladi luk
0 kom 15 ml soka od limuna
0 kom kopar
0 kom malo celera i peršina
0 kom 400 g lososa natrganog na male komadiće
0 kom 1 jaje
0 kom senf
0 kom krušne mrvice
0 kom papar
0 kom Sastojci za umak:
0 kom 50 g majoneze

Priprema

01.

Pomiješajte sve sastojke za umak i stavite na stranu.

02.

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva.

03.

U tavi na maslinovom ulju prepržite luk te dodajte celer i peršin.

04.

U posudi pomiješajte losos te zanućeno jaje. Dodajte senf, luk, krušne mrvice i papar te dobro promiješajte. Iz mješavine napravite 8 pljeskavica.

05.

Pecite pljeskavice 3-4 minute dok ne poprime zlatnu boju.

06.

Nakon toga ih stavite u pećnicu na 15-20 minuta. Poslužite ih sa pripremljenim umakom.

žena.hr
1.5.2009.