Uklonite slomljene ili otvorene školjke. Preostale školjke prelijte sa vodom i octom te ostavite da odstoje 30 minuta. Nakon toga ih očistite u hladnoj vodi.
Sastojci
0 kom 1,5 kg školjki
0 kom 1 litra vode
0 kom crvena paprika
0 kom 2 veće crvene paprike, sitno narezane
0 kom 500 g fileta bijele ribe, narezane na manje komadiće
0 kom 300 g kuhane riže
0 kom peršin
0 kom malo limunove korice
0 kom 70 ml octa
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 200 ml kokošjeg temeljca
0 kom 100 ml bijelog vina
0 kom 1 žlica pasirane rajčice
0 kom origano
0 kom komorač
0 kom šafran
Priprema
01.
02.
U lonac stavite luk, temeljac, vino, pasiranu rajčicu, origano, komorač, šafran, crvenu papriku i rajčice. Kuhajte 10 minuta na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje.
03.
Dodajte školjke i ribu. Prekrijte i kuhajte 5 minuta.
04.
Dodajte rižu. Prekrijte lonac te kuhajte još 3-4 minute. Školjke vadite van iz lonca kako se otvaraju sve dok se sve školjke ne otvore. Ukoliko neka školjka ostane neotvorena, uklonite je.
05.
Nakon toga školjke vratite u lonac. Dodajte peršin i limunovu koricu.
06.
Poslužite.