Lonac s porilukom

Lonac s porilukom

Sastojci

0 kom 1 kg poriluka (oko 10 komada)
0 kom 2 mrkve
0 kom 1-2 žlice nasjeckanog peršina.
0 kom 1 celer
0 kom 2 glavice luka
0 kom 750 g brašnatog krumpira
0 kom 75 g mesnate slanine
0 kom 1 žlicu ulja
0 kom 1 l mesne juhe 4 male dimljene kobasice
0 kom sol, papar
0 kom malo mesne juhe

Priprema

01.

očistiti, skratiti zeleni dio na duljinu od otprilike 10 cm, prerezati ga po duljini i izrezati na 1 cm široke rezance, dobro oprati i ocijediti;

02.

očistiti, ostrugati, oprati, izrezati na kolutiće;

03.

oko 30 min.

04.

oguliti, oprati, izrezati na kockice;

05.

očistiti i sitno narezati;

06.

oguliti, oprati, izrezati na kocke

07.

izrezati na kockice;

08.

zagrijati i na njemu popržiti slaninu dodati mrkvu, celer i luk te pirjati, a potom dodati krumpir, doliti

09.

dodati; sve zajedno kuhati oko 10 min; dodati poriluk,

10.

i po potrebi doliti još

11.

kuhati 5-7 min; izvaditi kobasice, izrezati na ploške i vratiti u lonac, po potrebi dosoliti i popapriti te posuti sa

žena.hr
11.6.2013.