očistiti, skratiti zeleni dio na duljinu od otprilike 10 cm, prerezati ga po duljini i izrezati na 1 cm široke rezance, dobro oprati i ocijediti;
Sastojci
0 kom 1 kg poriluka (oko 10 komada)
0 kom 2 mrkve
0 kom 1-2 žlice nasjeckanog peršina.
0 kom 1 celer
0 kom 2 glavice luka
0 kom 750 g brašnatog krumpira
0 kom 75 g mesnate slanine
0 kom 1 žlicu ulja
0 kom 1 l mesne juhe 4 male dimljene kobasice
0 kom sol, papar
0 kom malo mesne juhe
Priprema
01.
02.
očistiti, ostrugati, oprati, izrezati na kolutiće;
03.
oko 30 min.
04.
oguliti, oprati, izrezati na kockice;
05.
očistiti i sitno narezati;
06.
oguliti, oprati, izrezati na kocke
07.
izrezati na kockice;
08.
zagrijati i na njemu popržiti slaninu dodati mrkvu, celer i luk te pirjati, a potom dodati krumpir, doliti
09.
dodati; sve zajedno kuhati oko 10 min; dodati poriluk,
10.
i po potrebi doliti još
11.
kuhati 5-7 min; izvaditi kobasice, izrezati na ploške i vratiti u lonac, po potrebi dosoliti i popapriti te posuti sa
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb